Greenpeace page theme header image

Als we de Amazone verliezen, verliezen we de strijd tegen klimaatverandering

De Amazone – het grootste regenwoud ter wereld – speelt een cruciale rol in ons klimaat. Dit unieke natuurgebied slaat gigantische hoeveelheden CO2 op die anders onze aarde opwarmen. We kunnen het ons niet veroorloven om dit regenwoud te verliezen. Teken deze petitie en steun de Amazone én haar inwoners tegen overheden en bedrijven die geld verdienen aan verwoestende praktijken.

In deze explainervideo legt @yousefgnaoui uit waarom het van levensbelang is dat we deze ‘airco van de aarde’ nog beter gaan beschermen!

JA, IK HELP MEE DE AMAZONE TE BESCHERMEN

De tijd dringt écht voor de Amazone. Eeuwenoude bomen worden in korte tijd tegen de vlakte gewerkt, elke dag weer. Door de ontbossing en stijgende temperaturen komen hevige bosbranden steeds vaker voor. Als we de Amazone verliezen, verliezen we de strijd tegen klimaatverandering. Dat laten we niet gebeuren. 

Persoonlijke gegevens

*
Privacy statement

Lees het volledige privacy statement op onze website.

Greenpeace heeft financiële en niet-financiële supporters en vrijwilligers. De eerste groep steunt ons onder andere met voor ons onmisbare donaties. Met de tweede groep bedoelen we de mensen die ons op andere wijze steunen zoals bij onze (online) acties en petities (hierna acties) om bedrijven of overheden aan te spreken en bepaalde zaken aan de orde te brengen.