Greenpeace page theme header image

4 Belangrijke redenen om te tekenen:

1. Per minuut belandt een vuilniswagen aan plastic afval in zee
Bedrijven als Unilever, Coca-Cola en Nestlé zijn verslaafd aan goedkoop wegwerpplastic. Onze oceanen betalen daarvoor de prijs: op meest afgelegen plekken op aarde vinden we hun plastic terug.

2. Reduce, reuse en dan pas recyclen
Grote bedrijven zoals Coca-Cola en Nestle blijven meer en meer plastic produceren. Daar kunnen we niet tegenop recyclen. Daarom moeten we de kraan dichtdraaien. Geen nieuw wegwerpplastic!

3. Jaarlijks overlijden meer dan 100.000 zeedieren door plastic
Dieren zien plastic afval aan voor voedsel. En in een maag vol onverteerbaar plastic, past geen eten meer. Jaarlijks overlijden daardoor 100.000 zeedieren. Wetenschappers schatten dat 1 op de 3 zeeschildpadden en al meer dan de helft van de walvissen plastic heeft ingeslikt.

4. Maar we hebben toch een wegwerpplasticverbod sinds 3 juli 2021?
Ja, dankzij jullie inzet is het verbod er eindelijk binnen de Europese Unie! Helaas is het verbod niet volledig; zo zijn vele soorten wegwerpplastics zoals plastic theezakjes, spatplastics en plastic vuurwerk uitgesloten. Ook is er internationaal nog heel veel werk te verzetten zodat grote bedrijven geen nieuw wegwerpplastic meer produceren. 

Ja, ik wil een wereld zonder wegwerpplastic

Daarom roep ik levensmiddelenbedrijven en supermarkten op verpakkingen van wegwerpplastic uit te bannen en te investeren in herbruikbare en hervulbare alternatieven.

Persoonlijke gegevens

*
Privacy statement

Lees het volledige privacy statement op onze website.

Greenpeace heeft financiële en niet-financiële supporters en vrijwilligers. De eerste groep steunt ons onder andere met voor ons onmisbare donaties. Met de tweede groep bedoelen we de mensen die ons op andere wijze steunen zoals bij onze (online) acties en petities (hierna acties) om bedrijven of overheden aan te spreken en bepaalde zaken aan de orde te brengen.